otrdiena, 2016. gada 5. jūlijs

6. diena (5. jūlijs) - 22 km Berducedo - Grandas de Salime, gribējās taisno gājienu, bet dabūjām pa pilnu programmu nokāpienu


No rīta nevarējām izčammāties. Brokastis un somu krāmēšana aizņēma veselu stundu. Bet nu vienalga izgājām vieni no pirmajiem. Sākumā, protams, atkal kalns. Šodien arī izdomāju kapēc katrs rīts sākās kalnā kāpjot un katrs vakars no kalna lejā. Jo visi ciemi izvietojušies ielejās :). Šitāds redz secinājums. Ar rīta kāpienu jau viss nebeidzās. Sākumā uz augšu pa asfaltu un tad daudz, daudz stundas uz leju pa mežu, akmeņainiem celiņiem, mazām taciņām. Šodien pirmo reizi kādu gabaliņu pagājām barā. Kādi cilvēki 20 un visi viens aiz otra pa šauru taciņu. Parasti izvairījāmies no tādiem bariem, bet šoreiz bija jautri. 


Spāņu vairums. Pat dziedāja ļaudis. Kompensācijai par vakardienas ciešanām, šodien bija baudāmi elpu aizraujoši skati. Gājām garām milzīgam dambim. Iespaidīgi ļoti. Dambim blakus bija pamests ciematiņš, kurš ir pamests tapēc, ka noplūdis tālajā 1954. gadā.
Pēc dambja atkal kāpiens augšā pa asfaltu. Laiciņš diezgan karsts un kāpums samērā stāvs. Tāds ceļš ir arī bīstams, jo ir līkumains un bieži vien brauc fūres samērā lielā ātrumā. Bet nu skati, tie skati. Diezgan ātrā solī sasniedzām savu nakšņošanas pilsētiņu Grandas de Salime. Maziņa ar daudz bāriem, vienu veikalu un dažām alberģēm. Mēs gājām aiz viena spāņu pāra un viņi meklēja hosteli. Mēs ātri sareaģējām un parādījām, kurā virzienā jāiet un viņi mums palīdzēja tikt pie gultasvietām. Smuka vietiņa. Istaba mums ar trīs gultām. Kaimiņš spānis, super čalis. Uzreiz piedāvāja norezervēt rītam gultasvietas. Mēs protams piekritām. Sarunājām arī, ka rīt iesim visi trīs kopā. Nu redzēs kā būs.
Vēl mēs bijām uz etnogrāfisko muzeju. Jāsaka, ka bija ļoti interesanti. Astūriešiem ir ļoti daudz kopīgas iezīmes ar ķeltiem. Tur pat bija īstas dzirnavas, kuras darbojās. Un kalēja smēdes mini atdarinājums, kuru arī varēja iedarbināt. Un daudz visādas senas lietiņas. Muzejs starp citu bija bez maksas.
Hosteļa virtuvītē paši pagatavojām vakariņas. Bija mums makaroni ar sieru un tunci. Mmmmm kā mājās. Garšīgi.
Rīt laikam būs garākais gājiens, vairāk kā 26 kilometri. Nu veiksmīti.
Bučas.














karte6

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru